Gezondheidscentrum Nassaulaan Winschoten

In het voormalig kantongerecht is middels relatief eenvoudige ingrepen een Gezondheidscentrum gerealiseerd. Binnen de bestaande hoofdstructuur zijn spreek- en behandelkamers ondergebracht voor een aantal huisartsen met hun ondersteunend personeel. De oude rechtszaal is omgebouwd tot oefenzaal voor de fysiotherapeuten en aan de staatzijde is een complete apotheek gerealiseerd. Aan de buitenkant is het gebouw sterk verlevendigd door de verticale gevelelementen in verlopende kleuren uit te voeren. Tenslotte is het Oldambtplein, waar het gebouw aan ligt, opnieuw ingericht waardoor het gebouw nog beter tot zijn recht komt.

Gezondheidscentrum De vuursteen Groningen

De Vuursteen was een bestaand gezondheidscentrum, een gebouw van één laag. Het is uitgebreid, er zijn huisartsen bij gekomen, multifunctionele ruimten en op de verdieping een duidelijk herkenbare oefenzaal voor de fysiotherapeuten. Op de begane grond bepaalt de apotheek het beeld vanaf het toegangsplein. Vanaf het kruispunt bij de Pleiadenbrug heeft is het gebouw door de extra verdieping en de oefenzaal veel herkenbaarder geworden. Zoals in ieder gezondheiscentrum is de organisatie en de logistieke opzet één van de belangrijkste aandachtpunten geweest.

Medisch Centrum Stadskanaal

Medisch Centrum Stadskanaal

Via onze contacten met de Mediveengroep uit Utrecht hebben we voor een groep huisartsen in Stadskanaal een Medisch Centrum ontworpen en gerealiseerd. In het centrum zijn onder meer ondergebracht een apotheek,  een depandance van LabNoord, een groepspraktijk van 4 huisartsen en de kantoorvoorzieningen voor de thuiszorgorganisatie Zorggroep Meander. Ontwikkeling, voorbereiding, begeleiding van de bouw en directievoering volledig door ons bureau uitgevoerd.

Apotheek Groningen

Apotheek Groningen

In het nieuw gerealiseerde winkelcentrum Vinkhuizen in Groningen hebben we een nieuwe apotheek ingericht. Probleem was de vrij smalle, diepe plattegrond van de ruimte waardoor het moeilijk was de achterin gelegen ruimten van voldoende natuurlijk licht te voorzien. Vanuit de centrale open ruimte “de apotheek” hebben de afgesloten ruimten middels veel glas, weliswaar indirect, wél natuurlijk licht gekregen.

Apotheek Emmen

Apotheek Emmen

Het winkelcentrum Angelslo te Emmen is intensief opgewaardeerd.  Daarbij is aan de buitenkant een nieuwe apotheek gerealiseerd die uiteindelijk door ons, in samenspraak met de apotheker en de afdeling vastgoed van Mediveen, is ingericht . De apotheek is inmiddels omgekleurd tot een MediQ-apotheek.

Apotheek Amsterdam

Apotheek Amsterdam

Voor een jonge keten van apotheken de eerste apotheek ingericht in een bestaand pand in Amsterdam Noord. Mede door onze know-how en ervaring binnen deze sector is een goed functionerende apotheek met een duidelijke eigen, open uitstraling gerealiseerd op een minimaal oppervlak.

Apotheek Stadskanaal

Apotheek Stadskanaal

In het door ons gerealiseerde Medisch Centrum aan de zuidkant van Stadskanaal  is door ons in opdracht van Mediveen Vastgoed uit Utrecht een apotheek ingericht. De opzet en uitwerking van de apotheek is, binnen een landelijk groeiend apotheekconcept genaamd ‘Mediq’, in samenwerking met architectenbureau SWAA uit Wageningen uitontwikkeld.